u-tsvk-nazvali-naybilsh-problemne-pitannya-mistsevikh-viboriv-2020-roku

У ЦВК назвали найбільш проблемне питання місцевих виборів 2020 року

 • 19434 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Найбільш проблемне питання місцевих виборів 2020 року — це голосування за місцем перебування людей, які знаходяться на самоізоляції. Про це заявив член Центральної виборчої комісії Андрій Гевко під час круглого столу на тему: "Місцеві вибори-2020 і COVID-19", передає кореспондент УНН.

"Найбільш проблемне питання — це голосування за місцем перебування людей, які знаходяться на самоізоляції. Це те, що потрібно врегулювати на законодавчому рівні, але думаю, навіть якщо це не буде врегульовано, я думаю, ми цим порядком... у нас передбачена ця процедура голосування за місцем перебування. Єдине, що ми врегулюємо порядок здійснення цього голосування. У тому розумінні, що до кого ми спочатку йдемо проводити це голосування, до яких виборців, категорій, які передбачені, а, відповідно, ті, що знаходяться на самоізоляції – це, напевно, буде у другу чергу", - розповів Гевко.

За його словами, важливо було б прийняти законопроект №4117, який регламентував права і зобов'язання всіх учасників голосування в умовах пандемії.

"Все ж таки є сподівання, що він буде розглянутий та прийнятий і таким чином вдасться здійснити на належному рівні всі заходи, щоб люди безпечно могли проголосувати. Й ті виборці, які знаходяться на самоізоляції у тому числі", - сказав Гевко.

Нагадаємо, члени спеціальних виборчих дільниць допускатимуться до роботи на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня, за умови отримання негативного тесту на COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика