u-tsvk-obgovorili-pitannya-kontrolyu-viborchikh-fondiv-kandidativ-na-post-prezidenta

У ЦВК обговорили питання контролю виборчих фондів кандидатів на пост президента

 • 9169 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Сьогодні, 21 січня, у Центральній виборчій комісії відбулася зустріч з представниками міжнародних і громадських організацій, де встановили питання контролю виборчих фондів кандидатів на пост президента України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр ЦВК.

"Комісія спільно з Національним банком України та Міністерством інфраструктури України за погодженням із Національним агентством з питань запобігання корупції встановила Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост президента України", - йдеться у повідомленні.

Цим Порядком, зокрема, передбачено напрями, контроль за якими буде забезпечуватися як комісією, так і НАЗК, та окремі напрями, контроль за якими здійснюватиме лише ЦВК, відповідно до своїх функціональних обовʼязків.

У відомстві додали, що починаючи з нинішніх загальнонаціональних виборів, окрім ЦВК та банків, у яких відкрито рахунки виборчих фондів, контроль за дотриманням вимог законів щодо фінансування передвиборної агітації кандидатів здійснює й Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Із самого початку виборчого процесу між Комісією та НАЗК в цих питаннях була налагоджена тісна та плідна співпраця", – наголосила Тетяна Сліпачук, голова ЦВК.

Голова НАЗК Олександр Мангул своєю чергою зазначив, що цьогорічні вибори Президента України для Нацагентства є першими в ролі субʼєкта контролю за фінансами виборчої кампанії. Тому він висловив задоволення, що в цій нелегкій справі між НАЗК і ЦВК налагоджена повна комунікація.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія звернулась до Національної поліції з проханням перевірити законність фінансування виготовлення агітаційних матеріалів кандидата на пост президента України, колишнього міністра екології Ігоря Шевченка.

Українські Національні Новини

Політика