u-tsvk-prokomentuvali-yavku-vibortsiv

У ЦВК прокоментували явку виборців

 • 17532 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Нижча, ніж в попередні періоди, явка виборців на парламентських виборах 2019 року пояснюється літнім періодом, позачерговістю виборів і загальносвітовою тенденцію до зниження інтересу громадян до виборів. Про це заявив заступник голови ЦВК Євген Радченко під час брифінгу в Києві, передає кореспондент УНН.

"Явка виборців на дільниці зараз складає трохи менше 50% - 49,8%, хоча для України це незвично низький показник, треба зважати, що це літній період, по-перше, і по-друге, це позачергові вибори, які досить неочікуваними були для українського суспільства і тому, як на нашу думку, це не є великою проблемою чи якоюсь великою зміною векторів", - зазначив Радченко.
За його словами, явка на виборах у 2014 році склала 52,5%, у 2012 році – майже 58%.

При цьому він додав, що зниження показника явки виборців від однієї кампанії до іншої – це загальносвітова тенденція, яка не оминула і Україну.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія станом на 09:25 22 липня опрацювала 44.19% електронних протоколів окружних виборчих комісій по багатомандатному виборчому округу на дострокових виборах до Верховної ради.

Українські Національні Новини

Політика