u-turechchini-pochavsya-sud-u-spravi-pro-vbivstvo-posla-rf-karlova

У Туреччині почався суд у справі про вбивство посла РФ Карлова

 • 11759 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. В турецькій Анкарі почався суд над 28 особами, яких звинувачують у причетності до вбивства посла Росії у Туреччині Андрія Карлова. Про це повідомляє УНН з посиланням на Associated Press.

У повідомленні йдеться, що посла Андрія Карлова застрелив колишній працівник поліції на фотовиставці в Анкарі 19 грудня 2016 року. Сам вбивця був застрелений на місці злочину поліцією.

Серед звинувачених є мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, який зараз перебуває у США. Його також звинувачують у невдалій спробі державного перевороту того ж року.

Турецькі прокурори припускають, що за вбивством стоїть мережа зв’язків Гюлена. Вони вважають, що це акція, спрямована на підрив турецько-російських відносин.

Дев’ять людей уже заарештовано. Інших, у тому числі й Гюлена, заочно судять у вівторок, 8 січня.

Для частини обвинувачених прокурори вимагають довічного позбавлення волі, для інших – максимальний термін до 15 років.

Гюлен заперечує свою причетність до перевороту і вбивства Карлова.

Нагадаємо, посол Росії в Туреччині Андрій Карлов був убитий 19 грудня 2016 року під час виступу на відкритті фотовиставки в Анкарі. Нападник — поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ — ліквідований. У МЗС РФ подію кваліфікували як теракт, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "Акт міжнародного тероризму". Посмертно Карлову було присвоєно звання Героя Росії.

У листопаді 2018 року турецька прокуратура завершила розслідування вбивства Карлова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП