u-varshavi-poslu-rf-ne-vdalosya-poklasti-kviti-na-tsvintari-radyanskikh-soldativ-zavadili-mitinguvalniki-z-antiputinskimi-gaslami

У Варшаві послу рф не вдалося покласти квіти на цвинтарі радянських солдатів: завадили мітингувальники з антипутінськими гаслами

 • 989174 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. У Варшаві в Польщі мітингувальники не допустили російського посла сергія андреєва до меморіального цвинтаря радянських військових для покладання квітів до 9 травня. Натовп скандував антипутінські гасла, дипломат був вимушений повернутися до авто, пише УНН з посиланням на TVP Info.

Деталі

Зазначається, що андреєв приїхав до Мавзолею радянських воїнів у Варшаві близько 10 ранку за місцевим часом, щоб покласти квіти до Дня перемоги 9 травня. Дипломата супроводжували кілька інших співробітників та охоронці. Дорогу до пам'ятника послу перегородив натовп, який скандував антипутінські гасла. Крім цього, мітингувальники встановили інсталяцію зруйнованого російськими окупантами Маріуполя, а також банери з написами про те, що росія є країною-терористом.

андреєв не зміг покласти вінок перед пам'ятником і повернувся до автомобіля, потім поїхав. Жодного серйозного інциденту не сталося, на місці були присутні працівники поліції. 

Повідомляється, що раніше у вівторок, 9 травня, представники польської влади звернулися до російського посла в Польщі з проханням утриматися від провокацій.

Нагадаємо

9 травня 2022 року у Варшаві посла росії сергія андрєєва облили червоною фарбою під час церемонії на цвинтарі радянських військових.

Українські Національні Новини

Новини Світу