u-varshavi-taksisti-zablokuvali-ploschu-protestuyuchi-proti-zakonu-pro-uber

У Варшаві таксисти заблокували площу, протестуючи проти "закону про Uber"

 • 11091 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У Варшаві близько 900 машин таксі в понеділок заблокували площу Трьох Хрестів - таким чином таксисти протестували проти нового закону Польщі про транспорт, розробленого в уряді. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

Протестуючі були прийняті в Міністерстві підприємництва та технологій Польщі.

Таксисти мають намір продовжити акцію протесту в разі незадоволення їхніх вимог.

Голова мазовецького відділення профспілки "Солідарність" Рафал Петро Юрек сподівається, що будуть внесені зміни в проект закону про транспорт.

Як повідомив міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, прийнятий урядом законопроект про транспорт стосується перевізників, які працюють через мобільні додатки: "Власник додатка після того, як закон набуде чинності, повинен буде здійснювати послуги через посередництво тих осіб, які відповідають тим умовам, яким відповідають зараз таксисти, тобто при наявності ліцензії таксиста".

Згідно із законопроектом, ухваленим урядом, перевізники, що працюють через мобільні додатки, такі, як Uber і ін., зможуть легально працювати в Польщі, але будуть обмежені додатковими умовами.

Таксисти зазначають, що такий законопроект створить для них додаткову конкуренцію і вимагають обмежити роботу перевізників, що використовують мобільні технології.

Нагадаємо, у багатьох освітніх закладах в Польщі 8 квітня почався страйк учителів.

Українські Національні Новини

Новини Світу