u-velikiy-britaniyi-oprilyudnili-korolivskiy-spisok-nagorodzhenikh-za-osoblivi-zaslugi

У Великій Британії оприлюднили королівський список нагороджених за особливі заслуги

 • 8134 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. До традиційного списку нагороджених за особливі заслуги перед Великобританією, який щорічно оголошується від імені королеви Єлизавети II напередодні святкування Нового року, увійшли голлівудський режисер Крістофер Нолан, капітан збірної Англії по футболу Гарі Кейн, ударник групи Pink Floyd Нік Мейсон та інші. Про це повідомляє УНН із посиланням на BBC.

Нинішній список, оприлюднений увечері в п'ятницю, складається з 1148 чоловік. Серед них - 544 жінки, що становить 47% від загального числа нагороджених і є найнижчою відсотковою часткою представниць прекрасної статі з 2013 року. 12% потрапили в загальний перелік є представникам небілої раси, 4% - люди з інвалідністю та 5% відносять себе до сексуальних меншин.

У числі нагород, дарованих королевою Єлизаветою - лицарські звання, присвоєння титулів кавалерів, офіцерів і командорів Ордена Британської імперії та інші нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Віндзорському замку помер останній коргі Єлизавети II

Серед тих, чиї заслуги були відзначені в цьому списку, крім вищезазначених знаменитостей, значаться багато відомих британців, в тому числі актори Джим Картер і Майкл Пейлін, актриси Тенді Ньютон і Софі Оконедо, головний тренер англійської футбольної збірної Гарет Саутгейт, політики Джон Редвуд, Гері Стрітер і Алан Кемпбелл, 90-річна англійська модель Дафні Селф і кілька британських дайверів, які брали участь у порятунку 12 підлітків і їх спортивного тренера з печери в Таїланді.

Серед іноземців, чиї імена відзначені в королівському нагородному листі, слід назвати головного редактора американського журналу Harper's Bazaar Гленда Бейлі і канадську письменницю Маргарет Етвуд.

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп в інтерв'ю Mail on Sunday розповів деякі подробиці зустрічі з королевою Єлизаветою II.

Українські Національні Новини

Новини Світу