u-velikiy-britaniyi-vipustyat-chotiri-novi-marki-v-pamyat-pro-korolevu-yelizavetu-ii

Король Карл III затвердив чотири марки "In Memoriam" в честь королеви Єлизавети II

 • 282431 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. У Великій Британії в пам'ять про померлу королеву Єлизавету II Королівська пошта випустить чотири нові марки. Їх затвердив король Карл III після того, як вступив на престол, інформує УНН, посилаючись на NewsLetter.

Деталі 

Нові марки надійдуть у продаж 10 листопада. На них зображена покійний монарх у різні періоди свого життя.

Зокрема, на марці першого класу зображена фотографія королеви, зроблена фотографом Дороті Уайлдінг у 1952 році на честь вступу на престол і коронації Єлизавети II. Марка другого класу включатиме фото, зроблене Сесіл Бітон у 1968 році, на якому монарх стоїть у своєму адміральському плащі, а її голова нахилена вліво.

Портрет, зроблений Юсуфом Каршем у листопаді 1984 року, з’явиться на марках вартістю 1,85 фунта стерлінгів, а фотографія, зроблена Тімом Гремом у 1996 році під час бенкету королеви в Празькому Граді під час її візиту до Чехії, буде зображенням на марках вартістю 2,55 фунта стерлінгів.

Усі чотири фото були опубліковані у випуску марок до Золотого ювілею у 2002 році та були схвалені покійною королевою до випуску минулого року. Королівська пошта повідомляє, що презентаційний пакет з усіма чотирма марками продаватиметься за 6,95 фунта стерлінгів і доступний для попереднього замовлення на вебсайті установи.

Britain's Royal Mail unveiled four new stamps in commemoration of late monarch Queen Elizabeth pic.twitter.com/iW6AJtXMxr

— Reuters (@Reuters) September 27, 2022

Нагадаємо

8 вересня пішла з життя королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та ще 14-ти країн Співдружності націй Єлизавета ІІ. Їй було 96 років.

Букінгемський палац назвав 73-річного сина королеви Єлизавети II королем. Принц Чарльз після смерті матері Єлизавети ІІ набув статусу короля та взяв ім'я Чарльз ІІІ (Карл III).

Українські Національні Новини

Новини Світу