u-velikiy-britaniyi-viseleni-ukrayintsi-bezkoshtovno-pereyidut-u-budinok-za-207-tisyach-dolariv

У Великій Британії виселені українці безплатно переїдуть у будинок за 207 тисяч доларів

 • 298508 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Сім’я українських біженців, яку нещодавно виселив британський орендодавець, збирається переїхати в будинок за 180 тис. фунтів стерлінгів (207 тис. доларів) без орендної плати. Про це повідомляє The Sun, інформує УНН.

Деталі

Максим і Ольга Гірики, як повідомляється, приїхали до Великої Британії з Києва з п'ятьма дітьми та літніми мамами ще в травні. Однак через півтора місяці адвокат домовласника надіслав повідомлення про їх виселення. Сім'я відмовилася виїхати, питання довелося вирішувати в суді.

За словами орендодавця та військовослужбовця Королівського флоту Дадлі Мальстера, спочатку мав хороші стосунки з українцями, але згодом усе погіршилося.

"Я б сказав, що в них зовсім інші погляди, якщо порівнювати з тими, які я отримав під час служби в Королівському флоті, і тими, які мій тесть прищепив моїй дружині. Наші стосунки погіршилися, і ми більше не хочемо, щоб вони були у нас", - пояснив власник майна.

Більше того, під час слухання мова йшла про те, що спонсор українців не отримав гарантованої державою компенсації у розмірі 350 фунтів стерлінгів за розміщення біженців.

"Не хочемо применшувати ті жахливі події, які відбуваються в Україні, але дуже швидко після того, як Гірики переїхали, ми почали сумніватися в історії, яку вони нам розповіли", - розповів він.

Як зазначається, розгляд у суді швидко припинили, оскільки українцям вдалося підписати договір на піврічну безкоштовну оренду трикімнатної квартири в Хест Бенку (Ланкашир).

До того ж, британець додав, що допомагає і іншим родинам, які змушені втекти через війну.

"Ми підтримуємо ще одну українську родину у Фаремі. З ними у нас склалися чудові стосунки, і ми знайшли багато спільного. Сподіваємось, що всі переміщені зможуть якось повернутися додому", - підсумував Дадлі Мальстер.

Доповнення 

50 000 українських біженців у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою наступного року. Уряд та міністри країни відмовляються запропонувати новий пакет підтримки, щоб компенсувати кризу вартості життя.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном