u-velikiy-britaniyi-viyavili-dva-vipadki-zakhvoryuvannya-na-noviy-shtam-omicron

У Великій Британії виявили два випадки захворювання на новий штам Omicron

 • 28191 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід повідомив про два випадки нового варіанту коронавірусу Omicron в Сполученому Королівстві. Про це УНН повідомляє з посиланням на Sky News.

Цитата:

"Вчора ввечері я отримав від агентства санітарної безпеки Великої Британії інформацію про те, що у нас в Сполученому Королівстві було виявлено два випадки захворювання на коронавірус Omicron. Це реальне нагадування про те, що пандемія ще далека від завершення", — сказав міністр.

Деталі

За словами Джавіда, випадки хвороби були виявлені в Челмсфорді і в Ноттінгемі. Він додав, що ці дві людини відправлені на самоізоляцію.

Окрім того, буде проведено цілеспрямоване тестування в районах, де були виявлені випадки захворювання.

Додамо

Сьогодні також стало відомо про перший ймовірний випадок штаму Omicron в Німеччині і Чехії.

До слова, сьогодні Нідерланди повідомили про понад 60 пасажирів, які прибули з країн Південної Африки, у яких підозрюють захворювання коронавірусом нового південноафриканського штаму. Зараз там проводять додаткове тестування, щоб визначити, чи є серед них випадки інфікування варіантом коронавірусу Omicron.

Напередодні перший випадок нового штаму в Європі виявили в Бельгії.

Раніше деякі країни ухвалили рішення про закриття кордонів з країнами Африки через виявлення нового південноафриканського штаму коронавірусу.

Слідом за ЄС про закриття кордонів повідомив Ізраїль.

Окрім того, адміністрація Сполучених Штатів ухвалила рішення призупинити прийом приїжджих з восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу