u-venesueli-pomer-starshiy-sin-che-gevari

У Венесуелі помер старший син Че Гевари

 • 154607 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Каміло Гевара Марч, старший син ікони комуністичного революціонера Ернесто "Че" Гевари, помер у Каракасі у віці 60 років, заявив у вівторок президент Куби Мігель Діас-Канель, передає УНН.

Деталі

За даними Prensa Latina, Гевара Марч перебував з візитом у Венесуелі, коли він помер у понеділок через тромб, який призвів до серцевого нападу.

"З великим сумом ми прощаємося з Каміло, сином Че та пропагандистом його ідей", — написав Діас-Канель у Twitter.

Він був старшим із чотирьох дітей, які були народжені аргентинцем Геварою з кубинкою Алейдою Марч. Гевара також мав дочку Хільду ​​від попереднього шлюбу з перуанкою Хільдою Гадеа.

Гевара Марч був директором Центру досліджень Че Гевари в Гавані, установи, присвяченої просуванню роботи та ідеології його батька, який залишається надзвичайно впливовою фігурою на Кубі.

Доповнення

Че Гевара народився в Аргентині, вивчав медицину, перш ніж вирушити в подорож Латинською Америкою, де він зустрів кубинських революціонерів Фіделя і Рауля Кастро в Мексиці.

Гевара приєднався до їхньої армії і допоміг скинути підтримуваного США кубинського диктатора Фульхенсіо Батісту, а потім безуспішно намагався спровокувати аналогічні марксистські революції в Конго, а потім у Болівії, де його було застрелено солдатом в 1967 році у віці 39 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Венесуелі помер старший син Че Гевари

     • 154607 переглядiв