u-venesueli-pridushili-bunt-grupi-natsionalnikh-gvardiytsiv

У Венесуелі придушили бунт групи національних гвардійців

 • 9318 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Військовослужбовці венесуельської армії в понеділок, 21 січня, затримали кількох національних гвардійців, котрі викрали зброю та захопили чотирьох осіб. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Як повідомило міністерство оборони Венесуели, "невелика група" на двох військових автомобілях напала на пост сил безпеки в районі Каракаса, де захопила зброю та взяла в заручники чотирьох силовиків. Утім, невдовзі заколотники були оточені та захоплені. Міністерство оборони вважає, що нападники були пов'язані з "крайніми правими", повідомляє агентство dpa.

Водночас в інтернеті були поширене відеопослання, в якому чоловік у військовій формі закликав венесуельців до вуличних протестів. Після оприлюднення відео біля бази Національної гвардії в Каракасі спалахнули виступи на підтримку бунтарів та з з вимогою відставки Ніколаса Мадуро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мадуро оголосив про проведення військових навчань у Венесуелі

Нагадаємо, що 10 січня Ніколас Мадуро почав свій другий термін на посаді президента Венесуели. Національна асамблея, в якій переважають представники опозиції, вважає цей термін нелегітимним, а Мадуро - узурпатором. 11 січня вона оголосила тимчасовим президентом країни свого голову Хуана Гуайдо, який закликав армію усунути Мадуро від посади.

Тим часом Верховний суд Венесуели 21 січня усунув Гуайдо з посади голови Національної асамблеї. У країні з 2017 року паралельно діють контрольовані прихильниками Мадуро Конституційні збори Венесуели.

Як повідомляв УНН, учасники антиурядових виступів в районі Меседорес в Каракасі, столиці Венесуели, в понеділок вступили в зіткнення з поліцією.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП