u-venetsiyskiy-komisiyi-zbirayutsya-rozglyanuti-zakon-pro-osvitu-7-8-grudnya

У Венеційській комісії збираються розглянути закон про освіту 7-8 грудня

 • 20424 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Європейська комісія за демократію через право (Венеційська комісія), швидше за все, оприлюднить висновок щодо закону України "Про освіту" з 11 грудня, після його розгляду під час пленарного засідання 7-8 грудня. Про це сказав у коментарі УНН член Венеційської космісії Сергій Головатий.

"7-8 грудня відбудеться пленарне засідання (Венеційської комісії – ред.). Саме на цьому пленарному засідання буде розглядатися висновок стосовно цієї справи. А оприлюднений він буде вже з понеділка, з 11 числа. Комісія оприлюднює всі рішення, які вона ухвалила напередодні", - сказав він.

С.Головатий не виключив, що на це засідання Венеціанської комісії буде запрошений представник Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, 31 жовтня міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла експертам Венеційської комісії про мовну статтю закону про освіту

Як повідомляв УНН, 5 вересня народні депутати України ухвалили в другому читанні та в цілому проект закону "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська. 25 вересня Президент України Петро Порошенко його підписав

Українські Національні Новини

Політика