u-verkhovnomu-sudi-rozglyadatimetsya-kasatsiyna-skarga-minoboroni-cherez-vtratu-prava-na-otrimannya-zhitla-dlya-viyskovosluzhbovtsiv

У Верховному суді розглядатиметься скарга Міноборони через втрату права на отримання житла

 • 21246 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. 18 лютого у Верховному Суді України розглядатиметься касаційна скарга Міністерства оборони до одного із товариств з обмеженою відповідальністю про визнання недійсними додаткових угод до договору від 2005 року про забудову території військового містечка у місті Києві. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міноборони.

Як заявили у відомстві, міністерство наполягатиме в суді, що укладення зазначених угод суперечило закону, внаслідок чого воно втратило право на отримання 33882 кв.м житла.

Так, генеральний договір про забудову території військового містечка по вул. Підвисоцького, 4 у Печерському районі міста Києва було укладено 31 грудня 2003 року. Орієнтовна площа житлових будинків за договором передбачалась 340340 кв.м, з яких частка Міноборони мала становити 25%, тобто орієнтовно 85000 кв.м від загальної площі квартир.

Водночас, 25 жовтня 2005 року між сторонами було укладено додаткову угоду, підставою для укладання якої стало звернення тодішнього директора товариства з інформацією про начебто зміни в показниках Генерального плану будівництва, за показниками якого обсяг забудови на земельній ділянці передбачався значно менший, ніж це було передбачено договором, зазначили у міністерстві.

За інформацією відомства, внаслідок укладання додаткової угоди, частку Міноборони було зменшено до 51100 кв.м у зв’язку з тим, що загальну площу будівництва також зменшилася до 204400 кв.м., (як передбачалося в генеральному плані, представленому товариством).

В подальшому, вже після припинення договірних зобов’язань, товариство-забудовник розробило інший проєкт будівництва, показники щодо обсягу забудови якого не відповідали наданій раніше інформації. Так, відповідно до проєкту будівництва загальна площа житлової частини в об’єкті становила насправді 401921 кв.м., а не 204400 кв.м., як це було зазначено у додатковій угоді від 25 жовтня 2005 року, підкреслили у Міноборони.

Таким чином, внаслідок укладення зазначених спірних правочинів, Міністерство оборони України втратило право на отримання 33882 кв.м житла, через що позиватиметься в суді.

Нагадаємо, Міноборони планує зберегти військове вітання "Слава Україні! – Героям Слава!"

Українські Національні Новини

Суспільство