u-vinnitsi-rodina-otruyilasya-konservovanimi-gribami

У Вінниці родина отруїлася консервованими грибами

 • 32628 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. У Вінниці родина із семи осіб отруїлася консервованими грибами придбаними на ринку. Про це УНН повідомила начальник Вінницького міського управління Держпродспоживслужби Ірина Односталко.

"Вчора, 20 січня, до реанімації госпіталізували сім осіб з діагнозом отруєння консервованими грибами, які були придбані на ринку у приватної особи. Діти та люди похилого віку не постраждали. Наймолодшому 18 років", - розповіла Односталко.

За її словами, зараз вони перебувають у стані середньої важкості. Знаходяться на лікуванні, поки що в реанімації. 20 січня фахівці Держпродспоживслужби провели рейдові перевірки там де придбали консервовані гриби. Проте продукції не виявили.

Також, у відомстві готують розпорядження про посилення контролю за реалізації консервованих продуктів домашнього виготовлення. Адже вона є незаконною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік в дитячих закладах України сталось 89 спалахів кишкових інфекцій

Нагадаємо, щороку у всьому світі близько 600 млн людей хворіє внаслідок вживання неякісних продуктів. Хвороби харчового походження є серйозною загрозою здоров'ю людині і економіці. У бідних країнах і країнах із середнім рівнем розвитку збиток від наслідків отруєнь оцінюється в 100 млрд доларів на рік. Від діарейних захворювань, що передаються через харчові продукти і воду, щорічно вмирають два мільйони людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП