u-vinnitskiy-koloniyi-zasudzheniy-vidsidiv-na-mayzhe-dva-misyatsi-dovshe-stroku

У вінницькій колонії засуджений "відсидів" на майже два місяці довше строку

 • 14730 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У СІЗО на Дніпропетровщині та у виправній колонії Вінницької області під час прокурорських перевірок виявили арештантів, які утримувалися в цих установах довше призначеного строку, наразі цих осіб звільнено. Відкрито провадження за фактами завідомо незаконного тримання під вартою та незаконного позбавлення волі. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"Офіс Генерального прокурора звернувся до керівників регіональних прокуратур з вимогою активізувати нагляд за додержанням законів щодо строків тримання узятих під варту та осіб, які відбувають покарання", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, прокурорські перевірки засвідчили, що співробітники установ попереднього ув’язнення та виконання покарань, у порушення законодавства, не забезпечують належний контроль за дотриманням строків тримання під вартою та відбування покарання. Це призводить до того, що ув’язнені незаконно перебувають під вартою у слідчих ізоляторах після закінчення строку тримання під вартою.

"Зокрема, у Дніпропетровській області обвинувачений незаконно перебував у слідчому ізоляторі під вартою протягом 7 днів після закінчення строку тримання під вартою. У виправній колонії Вінницької області майже два місяці незаконно утримувався засуджений. Це сталося через те, що у строк покарання не було зараховано термін попереднього ув’язнення", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

За втручання прокурорів цих осіб звільнено. Обласні прокуратури розпочали досудові розслідування за фактами завідомо незаконного тримання під вартою та незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 371, ч. 1 ст. 146 КК України).

Нагадаємо, Генпрокурор Венедіктова звинуватила САП у бездіяльності і закликала до негайного реагування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП