u-virmeniyi-rozpochalisya-protesti-z-vimogoyu-vidstavki-pashinyana

У Вірменії на фоні загибелі військових розпочалися протести з вимогою відставки Пашиняна

 • 193500 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Перед входом до Національних зборів у Єревані (Вірменія) зібралися представники низки опозиційних партій і родичі загиблих військових у 44-денній війні в Нагірному Карабаху. Учасники акції вимагають почати процедуру імпічменту прем'єр-міністра республіки Нікола Пашиняна. Про це повідомляє інформаційне агентство Sputnik Вірменія, інформує УНН.

Деталі

Учасники акції протесту заявили, що мають намір 14 вересня перекрити всі входи до будівлі парламенту. Деякі з них також ночували біля будівлі.

Сьогодні парламент Вірменії продовжить свою роботу в рамках чергової сесії, планується також урядова година.

У свою чергу Міністерство оборони Вірменії наголосило, що ситуація на вірмено-азербайджанському кордоні залишаєтьсянапруженою.

Цитата

"Противник використав ударні безпілотники у напрямку Джермука. Незважаючи на те, що на інших напрямках розв'язаної напередодні агресії суттєвих подій зафіксовано не було, сьогодні, починаючи з 08:00, противник, застосовуючи артилерію, міномети та великокаліберну стрілецьку зброю, відновив переднаступні дії, зокрема у напрямку Джермук та Верін. Збройні Сили Республіки Вірменія роблять адекватні дії у відповідь, продовжуючи повною мірою виконувати поставлені перед ними бойові завдання. Фактично, незважаючи на чітку реакцію міжнародної спільноти на ситуацію, військово-політичне керівництво Азербайджану продовжує свої агресивні дії проти суверенної території Республіки Вірменія, спрямовані проти як військової, так і цивільної інфраструктури. Міністерство оборони Республіки Вірменія заявляє, що вся відповідальність за ситуацію, що склалася, і її подальший розвиток лягає на військово-політичне керівництво Азербайджану", - зазначається у відомстві.

Доповнення 

13 вересня підрозділи збройних сил Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних гармат. 

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що внаслідок відновлення бойових дій на кордоні з Азербайджаном загинуло майже 50 вірменських військовослужбовців. 

Українські Національні Новини

Новини Світу