u-viyskovomu-plani-v-rosiyan-zovsim-sumno-sobolevskiy-pro-dobrovolchi-batalyoni-okupantiv-na-khersonschini

"У військовому плані в росіян зовсім сумно": Соболевський про "добровольчі батальйони" окупантів на Херсонщині

 • 190578 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Заяви окупантів на Херсонщині про створення добровольчих батальйонів говорять про те, що у військовому плані у росіян зовсім сумно. Про це заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Те, що окупаційна влада Херсонщини заговорила про створення добровольчих батальйонів, говорить про те, що у військовому плані в орків зовсім сумно. Знаючи настрої людей та їхню проукраїнську позицію, до цього моменту окупаційна влада це питання навіть не намагалася порушувати. У першу чергу в групі ризику знаходяться чоловіки призовного віку, які отримали паспорт росії або дали свої персональні дані оркам, включаючи і колаборантів середньої ланки», - написав Соболевський.

Деталі

Він зазначив, що найкращим способом цього уникнути – виїхати на підконтрольну територію.

«Якщо це неможливо — змінити місце проживання, відоме окупаційній владі, і намагатися уникати перетину блокпостів та патрулів. Останній спосіб може як мінімум відстрочити вашу примусову мобілізацію», - додав Соболевський.

Доповнення

Гауляйтер сальдо заявив про створення «добровольчих батальйонів» на Херсонщині для того, щоб жителі області брали участь у війні проти України.

Окрім того, сальдо призначив "референдум" на Херсонщині на 23-27 вересня.

Водночас голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх - фейкові "референдуми" нічого не змінять.

Українські Національні Новини

Війна