u-vooz-dopustili-vvedennya-pasporti-vaktsinatsiyi

У ВООЗ допустили введення “паспорти вакцинації”

 • 19810 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У Всесвітній організації охорони здоров'я не виключають, що рішення щодо “паспортів вакцинації” може змінитися на їх користь з розвитком ситуації з COVID-19. Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Раян, передає УНН.

За словами Раяна, якщо подивитися на рекомендації надзвичайного комітету щодо підтвердження вакцинації для мандрівників за кордон, то там сказано "на даний момент".

"Не тому, що це буде поганою ідеєю в майбутньому, а тому що нам не вистачає критичних доказів, які стосуються того, чи будуть переносниками вакциновані, і чи можуть вони знову захворіти. А також тому що ніхто в світі, крім медичних працівників і вразливого населення, не має доступу до вакцин", - сказав Райан.

Він наголосив, надзвичайний комітет на даний момент не вважає за необхідне вводити додаткові бар'єри для пересування людей як мінімум до тих пір, поки не з'явиться більше даних і більше вакцин.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що українці будуть отримувати паспорти про щеплення від COVID-19, як і громадяни Європейського Союзу. 

Українські Національні Новини

Новини Світу