u-vooz-ne-viklyuchayut-katastrofichnikh-naslidkiv-dlya-nevaktsinovanikh-cherez-poshirennya-novikh-shtamiv-covid-19

У ВООЗ не виключають катастрофічних наслідків для невакцинованих через поширення нових штамів COVID-19

 • 20173 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що з урахуванням поширення нових штамів COVID-19 швидке зняття обмежень може мати катастрофічні наслідки, передає УНН з посиланням на ВООЗ.

Цитата

"У країнах з найбільшим доступом до вакцин COVID-19 ми спостерігаємо зниження смертності серед старшої вікової групи", - сказав Гебрейесус.

За його словами, в цих країнах заходи громадської охорони здоров'я і соціальні заходи, які допомогли захистити людей, слабшають. Він підкреслив, що їх необхідно обережно послаблювати і коригувати відповідно до циркуляції вірусів і можливостей реагування.

"Зі збільшенням глобальної передачі викликають заклопотаність штамами, включаючи варіант "Дельта", занадто швидке зняття обмежень може мати катастрофічні наслідки для тих, хто не вакцинований", - заявив Гебрейесус.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я сподівається спростити для громадськості зростаючу кількість варіантів коронавірусу. ВООЗ почне призначати різні літери грецького алфавіту кожній новій мутації вірусу.

Так, два підвиди "індійського" штаму коронавірусу - B.1.617.2 і B.1.617.1 - назвуть "Дельтою" і "Каппа".

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України прийняв постанову про пом'якшення карантину. Зокрема, тепер ресторанам дозволено працювати цілодобово.

В Естонії скасували обов'язкове носіння масок.

Ізраїль скасував карантин з 1 червня. Влада Великої Британії і Португалії також послаблюють обмеження, спрямовані на боротьбу з пандемією.

Українські Національні Новини

Новини Світу