u-vooz-zayavili-scho-kilkist-zarazhenikh-omikronom-podvoyuyetsya-kozhni-dva-tri-dni

У ВООЗ заявили, що кількість заражених "Омікроном" подвоюється кожні два-три дні

 • 9710 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили про надзвичайно високу швидкість поширення штаму коронавірусу "Омікрон". Про це повідомив спецпредставник ВООЗ з боротьби з COVID-19 Девід Набарро телеканалу Sky News, пише УНН.

Цитата:

"У нас достатньо інформації у Всесвітній організації охорони здоров'я, щоб дуже чітко вказати, що він поширюється дуже швидко з подвоєнням кількості випадків кожні два-три дні", — сказав Набарро.

Деталі

Він зазначив, що "ніколи не був так занепокоєний", як зараз, у порівнянні з будь-яким іншим періодом пандемії COVID-19.

"Ми занепокоєні тим, що люди вважають "Омікрон" не тяжким", - сказав він. "Навіть якщо "Омікрон" дійсно викликає менш тяжкі захворювання, величезна кількість випадків знову перевантажить системи охорони здоров'я", — додав спецпредставник ВООЗ.

З його слів, у Великій Британії "дійсно дуже серйозна ситуація". "Зростання, яке ви спостерігаєте сьогодні у Великій Британії, - це лише початок надзвичайного прискорення (поширення інфекції - ред.)", — сказав він.

"Йдуть дві епідемії: "Дельти" й "Омікрона". І це надзвичайна ситуація для британської служби охорони здоров'я. Це стане надзвичайно серйозним протягом наступних двох тижнів, можливо, швидше", - додав Набарро.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена недавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений, зокрема, у декількох європейських країнах і країнах Азії, Північної Америки, у Японії та Австралії. Всього - у 77 країнах. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Суспільство