u-vooz-zayavili-scho-tsirkulyatsiya-delta-ta-omicron-stvoryuye-tsunami-vipadkiv-covid-19

У ВООЗ заявили, що циркуляція Delta та Omicron створює "цунамі випадків" COVID-19

 • 14789 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Одночасна циркуляція варіантів коронавірусу Delta і Omicron створює "цунамі випадків" COVID-19, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус на брифінгу в середу. Про це пише агенство Reuters, передає УНН.

Цитата

"Delta і Omicrom тепер є подвійними загрозами, що призводять до рекордної кількості випадків, що викликає сплеск госпіталізацій та смертей, - сказав Гебрейесус. - Я дуже стурбований тим, що Omicron, володіючи високою трансмісивністю та поширюючись одночасно з Delta, призводить до цунамі випадків".

Деталі

Голова ВООЗ повторив свій заклик до країн розподілити вакцини більш справедливо і попередив, що акцент на бустерах (ревакцинація-ред) у багатших країнах може залишити бідні країни без вакцин.

Він повідомив, що ВООЗ проводить кампанію за те, щоб кожна країна досягла цілі 70% охоплення вакцинами до середини 2022 року, що допоможе припинити гостру фазу пандемії.

Додамо

В новорічну ніч весь світ "відзначатиме" другу річницю виявлення коронавірусу. Тоді Китай попередив ВООЗ про 27 випадків "вірусної пневмонії" невідомого походження в місті Ухань.

З тих пір виявили більше 283 мільйона людей у ​​всьому світі, які інфікувались коронавірусом і більше 5 мільйонів осіб померли.

Українські Національні Новини

Новини Світу