u-vosmi-rayonakh-odeschini-rozpochavsya-opalyuvalniy-sezon

У восьми районах Одещини розпочався опалювальний сезон

 • 9768 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У восьми районах Одеської області розпочався опалювальний період. До теплопостачання підключено 108 об’єктів соціальної сфери. Серед них — 16 лікарень, 31 дитсадок та 61 навчальний заклад. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності облдержадміністрації Антон Шалигайло, передає УНН посиланням на прес-службу ОДА.

"Середньодобовий показник температури на сьогодні становить 14,5°C. У разі погіршення погодних умов область готова до масштабного запуску тепла. Тринадцять районів вже офіційно прийняли рішення про початок опалювального сезону. А в Окнянському, Миколаївському, Савранському, Іванівському, Захарівському, Кодимському, Березівському та Біляївському він стартував фактично", — зазначив Шалигайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз": у підземних сховищах достатньо газу для опалювального сезону

Голова Одеської ОДА Максим Степанов звернув увагу на готовність Теплодару до підключення до опалення. Адже будівництво котельні на альтернативних видах палива в межах промзони призупинено щонайменше до весни 2019 року.

Як зазначається, 10 жовтня голова ОДА підписав розпорядження про початок опалювального сезону у населених пунктах області. Всі підприємства теплоенергетики, які звернулися до НАК "Нафтогаз України", уклали договори на постачання газу та отримали номінації на другу декаду жовтня. Зокрема, і КП "Одеська ТЕЦ-2" (м. Теплодар). Після встановлення урядом ціни на газ для потреб населення з 18 жовтня договори буде пролонговано, а процедуру отримання номінацій продовжено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрив опалювального сезону: названо фактори ризику

Нагадаємо, в Одесі опалювальний сезон 2018-2019 років офіційно розпочнеться 22 жовтня.

Українські Національні Новини

Суспільство