u-voyenniy-rozvidtsi-zayavili-scho-chlenstvo-ukrayini-v-nato-posilit-yikhnyu-diyevist

У воєнній розвідці заявили, що членство України в НАТО посилить їхню дієвість

 • 7595 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Українські розвідники наголошують, що рух до Європейського Союзу і НАТО для України є надзвичайно важливим. Ці думки співробітники ГУР МО України висловили під час зустрічі з радником з парламентських питань Офісу зв’язків НАТО в Україні Ендрю Катбертом, передає УНН з посиланням на повідомлення ГУР МОУ.

"Під час розмови представники воєнної розвідки України зазначили, що після входження нашої держави до найпотужнішої безпекової організації світу рівень співпраці ГУР МО України з розвідувальними органами країн Альянсу набуде зовсім іншого якісного стану", - вказали у розвідці.

"Членство нашої держави в НАТО значно посилить дієвість воєнної розвідки України", - зазначили у ГУР МОУ.

У ГУР МОУ додали, що "сьогодні українські воїни вже виконують дуже важливе завдання для НАТО". "Вони не просто боронять суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави, а фактично захищають східний фланг НАТО від російської агресії", - зауважили у воєнній розвідці.

Полковник у відставці Ендрю Катберт під час зустрічі розповів також про сучасні тенденції розвитку Північноатлантичного альянсу та про реалізацію програми НАТО "Партнерство заради миру".

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО 7 лютого. 19 лютого закон про зміни до Конституції, яким незворотньо закріплений рух України до ЄС і НАТО, підписав Президент. Вони набули чинності 21 лютого. Президент Петро Порошенко заявив, що до 2023 року Україна готова буде подати заявку на вступ у ЄС і НАТО.

Українські Національні Новини

Політика