u-vr-gotuyutsya-do-samitu-ukrayina-yes-obgovorili-stan-reform

У ВР готуються до саміту Україна-ЄС: обговорили стан реформ

 • 8266 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Перед 22-им самітом Україна-ЄС у ВР відбулося онлайн-засідання Бюро парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС, на якому обговорили стан реформ в країні та пропозицію Президента України Володимира Зеленського щодо створення міжнародної Кримської платформи для деокупації півострова. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"1 жовтня 2020 року, за декілька днів до 22-го двостороннього саміту Україна-ЄС, відбулось неформальне онлайн засідання Бюро Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС", - йдеться у повідомленні.

У спільному комюніке співголів Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС Вадима Галайчука та Вітольда Ващиковські зазначається, що саміт повинен закріпити зусилля України щодо впровадження реформ на шляху до подальшої європейської інтеграції.

"Ми також обмінялись думками щодо стану реформ та поточної законодавчої роботи ВРУ у сфері електронних комунікацій, енергетичних ринків, Європейського зеленого курсу, верховенства права та боротьби з корупцією…Ми зосередили увагу на нещодавній пропозиції, проголошеній Президентом Володимиром Зеленським на Генеральній Асамблеї ООН, щодо створення міжнародної Кримської платформи для деокупації півострова", - йдеться у повідомленні.

Також на засіданні обговорили ситуацію в Білорусі, триваючий збройний конфлікт у Нагірному Карабасі та місцеві вибори в Україні.

Нагадаємо, у Брюсселі 6 жовтня 2020 року відбудеться двадцять другий Саміт Україна — Європейський Союз. Делегацію України на Саміті очолить Президент Володимир Зеленський, делегацію ЄС — Президент Європейської ради Шарль Мішель та Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Українські Національні Новини

Політика