u-vr-initsiyuvali-stvorennya-komisiyi-z-rozsliduvannya-koruptsiyi-v-odeskiy-meriyi

У ВР ініціювали створення комісії з розслідування корупції в Одеській мерії

 • 11512 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Народний депутат від політичної партії "Слуга народу" Олексій Леонов ініціював створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування зловживання повноваженнями та корупції мера Одеси Геннадія Труханова, а також чиновників міськради. Про свою ініціативу нардеп розповів УНН.

"Я ініціював створення слідчої комісії і був призначений її головою", - повідомив Леонов.

За словами нардепа, комісія створена для розслідування фактів порушення "які вчиняє міська влада, вчиняє глава міста Геннадій Труханов".

"Люди чекають посадок, чекають рішень. Протягом усього цього часу ведуться слідчі дії, але, на жаль, жоден злочин не доведено. Одесити приходять на прийоми до народних депутатів і відвертого кажуть, що практично в кожному чиновницькому кабінеті з них вимагають хабара. Це не нормально. Одеса забудовується бетонними джунглями, будуються будинки на дитячих майданчиках. У одеситів це настільки дійшло до точки кипіння, що терпіння більше немає", - пояснив нардеп свою ініціативу.

Зараз ініціатори створення ТСК очікують підтвердження від нардепів різних фракцій про своє бажання брати участь в комісії. Після цього постанову про створення комісії підписує спікер ВР і вона виноситься на голосування. Леонов очікує, що голосування за ТСК відбудеться відразу після розгляду законопроекту про ринок землі.

"Я зі свого боку буду намагатися ініціювати збір народних депутатів Одеси для того щоб ми могли в процесі ще до створення ТСК, а у нас є такі повноваження, спілкуватися з правоохоронними органами, заслуховувати ті питання, ті справи, за якими вже закриті якісь слідства, тому що ми не маємо права втручатися не організувавши ТСК, в процес слідства", - зазначив нардеп.

Українські Національні Новини

Політика