u-vr-nazvali-riziki-peredachi-ukrgidroenergo-u-vidannya-kabminu

У ВР назвали ризики передачі "Укргідроенерго" у відання Кабміну

 • 22992 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. "Укргідроенерго" демонструє позитивну фінансову діяльність, а тому його передача з Міненерго до відання Кабміну - недоцільна. Про це УНН розповів народний депутат України Анатолій Костюх.

"Враховуючи сьогоднішню фінансову ситуацію на ринку енергетики, коли він ("Укгідроенерго" - ред) стає більш вигідним, компанія нормально функціонує, і зараз переводити її із під контролю Міністерства енергетики до просто прямого підпорядкування Кабміну - вбачаємо взагалі неправильним", - сказав нардеп.

Також він звернув увагу, що такі радикальні рішення можуть негативно позначитися на співпраці генеруючої компанії з кредиторами.

"Кредитори, коли компанія переходить з одного підпорядкування в інше, можуть запросити виплатити кредити. Відповідно до цього, це є одним із моментів, чому цього не бажано робити", - зауважив Костюх.

"Укргідроенерго" має керувати Міненерго, яке формує політику у сфері всієї енергетики країни, додав він. На його думку, є державні підприємства, якими справді треба займатися, але це явно не "Укргідроенерго", тому що показники хороші, а компанія прибуткова.

"Ми знаємо, що цей рік є достатньо зневодненим, тобто мало водних опадів, які напряму впливають на потужність компанії, але тим не менш, компанія має хороший показник, і ми не бачимо такої необхідності", - підсумував Костюх.

Нагадаємо, разом з "Укргідроенерго" Кабміну хочуть перепідпорядкувати "Енергоатом" (АЕС). Колишній міністр енергетики Юрій Продан назвав цю ідею абсурдною і небезпечною для країни.

Українські Національні Новини

Політика