u-vr-prognozuyut-zhorstku-reaktsiyu-uyefa-na-rozsliduvannya-koruptsiynoyi-skhemi-ffu

У ВР прогнозують жорстку реакцію УЄФА на розслідування корупційної схеми ФФУ

 • 14072 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Україну чекає жорстка реакція УЄФА на розслідування журналістів щодо корупційної схеми Федерації Футболу України (ФФУ) на будівництві штучних футбольних полів. Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат Сергій Каплін.

"Реакція буде такою, що більше ніхто і нічого тут не буде проводити. Ім'я УЄФА і його репутація дуже дорого коштують. Гроші УЄФА - це гроші платників податків, європейських, це іміджевий статус спорту, тому тут буде дуже жорстка реакція", - сказав Каплін.

За його словами, справою про заробіток грошей на штучних футбольних полях мало б зацікавитися і НАБУ.

"У нас є НАБУ, у нас є Рахункова палата, до речі, із новим керівником, частина депутатів займається антикорупційною роботою, боротьбою. Я думаю, що розслідування буде проведено, і ми вийдемо на результат", - додав він.

Нагадаємо, ЗМІ ретельно проаналізували державні закупівлі послуг із будівництва та реконструкції футбольних полів зі штучним трав’яним покриттям. Таких тендерів наприкінці минулого року було проведено 300. Видання "Бізнес.медіа", зокрема, з’ясувало, що під ці закупівлі була організована ціла схема, реалізація якої могла мати на меті заробіток для чиновників ФФУ.

Журналісти підкреслюють, що довкола ФФУ утворено низку комерційних компаній. Функціонувати окремі з них почали лише тоді, коли на горизонті "замаячило" бюджетне фінансування проекту з побудови штучних полів для футболу по всій країні.

Зазначається, що за кошти УЄФА в Україні побудували завод із виробництва покриттів для футбольних полів. У підсумку продукція саме з цього заводу була закуплена абсолютною більшістю держаних та комунальних замовників. Для цього перемогу у тендерах без відкритого аукціону повіддавали компаніям, пов’язаним із ФФУ. Маржа на закупівлях сягала 50%, пишуть автори розслідування.

"Проаналізувавши результати закупівель, можна дійти нескладних висновків про значне завищення цін "на траву" від ФФУ. Зокрема, високоякісне покриття зі штучної трави, імпортоване в Україну з Німеччини, коштує близько 12,5 євро за кв. м. Додаємо ще близько 30% маржі і отримуємо кінцеву ціну у розмірі 16,2 євро за м. кв. У "дочок" ФФУ держава та комунальні підприємства придбали трав’яні поля за ціною: 13,16 євро за кв. м. 50% маржі = близько 20 євро за кв. м", - йдеться у матеріалі "Бізнес.медіа".

Українські Національні Новини

Політика