u-vr-proti-peredachi-ukrgidroenergo-v-upravlinnya-kabminu

У ВР проти передачі “Укргідроенерго” в управління Кабміну

 • 15395 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Народні депутати виступили проти передачі "Укргідроенерго" в управління Кабміну. Про це УНН повідомив член Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрій Камельчук.

За інформацією нардепа, наразі "Укргідроенерго" позитивно розвивається і причин для передачі підприємства немає.

"Ми не підтримуємо цю ідею. Направили звернення на ім’я міністра (енергетики - ред.) Буславець з проханням повідомити нам причини передачі, обґрунтування як це позначиться. Ми були на підприємстві і досліджували, аналізували діяльність керівника, тобто там позитивна історія, підприємство розвивається, прибуткове, за рахунок свого прибутку, здебільшого потужностей", - сказав Камельчук.

Він зауважив, що у ВР не підтримують ініціативу змінити підпорядкування заради того, щоб просто це зробити.

"Якщо буде аргументація яку ми почуємо, з колегами обговоримо на комітеті, і буде розуміння, що це необхідно, можливо ми змінемо думку, але на даний момент вона негативна. Ми не підтримуємо цієї ідеї, тобто просто так змінити підпорядкування заради того, щоб це змінити, не видається нам необхідним", - підсумував Юрій Камельчук.

Разом зі своїми колегами він направив листа до міністра енергетики Буславець, в якому просить:

1. Надати інформацію щодо причин та мети здійснення перепідпорядкування ПрАТ "Укргідроенерго" від Міністерста енергетики до Кабінету міністрів України та аналіз впливу на діяльність компанії такого перепідпорядкування.

2. Надати інформацію щодо очікуваних результати (фінансові, виробничі тощо) перепідпорядкування ПрАТ "Укргідроенерго" від Міністерста енергетики до Кабінету Міністрів України

3. Повідомити про результати розгляду даного депутатського звернення у встановлений ч. 2 ст. 16 Закону України "Про статус народного депутата України" термін.

Нагадаємо, разом з "Укргідроенерго" Кабміну хочуть перепідпорядкувати "Енергоатом" (АЕС). Колишній міністр енергетики Юрій Продан назвав цю ідею абсурдною і небезпечною для країни.

Українські Національні Новини

Політика