u-vr-rozpovili-yak-vregulyuvati-vulichnu-torgivlyu-yizheyu

У ВР розповіли, як врегулювати вуличну торгівлю їжею

 • 18100 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У цивілізованих країнах світу вулична торгівля дозволена лише у спеціально відведених для цього місцях. В Україні ж вона – стихійна та часто небезпечна для життя та здоров'я споживачів. Про це у коментарі УНН розповів народний депутат України з фракції БПП, члена аграрного комітету ВР Леонід Козаченко.

"У цивілізованих країнах світу для вуличної торгівлі відведені спеціальні місця, визначений час, коли там можна продавати. Цікавий досвід у Франції - напроти посольства України є майданчик, де двічі на тиждень можна це робити. Але там ніколи не побачиш сміття, там тобі видають чек за покупку, а бюджет наповнюється податками від законної діяльності.

У нас немає нічого із вищеперерахованого. У нас вулична торгівля здійснюється стихійно, а продукти, які там продають, є небезпечними для здоров'я покупців. Вулична торгівля в Україні не дає користі місту, не наповнює бюджет, створює перешкоди для пішоходів та автомобілістів", - сказав він.

Вуличну торгівлю потрібно не забороняти, а регулювати, вважає нардеп.

"Вона може приносити податки місцевим бюджетам", - каже він.

Допомогти підприємцям перевести свій бізнес у легальну площину може держава, говорить Козаченко.

"Перша перепона - касові апарати. Держава може допомогти українцям їх придбати. Можна зробити так, як у Польщі - там будь-який представник малого бізнесу може отримати низько відсотковий кредит на придбання касового апарату, терміном на два роки. І всі питання, пов'язані із його підключенням та обслуговуванням устаткування, бере на себе держава.

В Україні касові апарати є однією із найбільших проблем. Підприємці не знають, де їх купити,бізнес лякає дороговартісне підключення до устаткування", - поінформував Козаченко.

Нагадаємо, з початку року вуличну торгівлю повністю заборонили у Єревані

Також нагадаємо, за даними Держпродспоживслужби Києва, в столиці кожен третій кіоск з шаурмою працює нелегально.

Додамо, що, за словами політика Сергія Тригубенка, в Україні за масові отруєння винні не несуть ніякої відповідальності

Українські Національні Новини

Політика