u-vr-zaklikali-ekspertiv-doluchitisya-do-implementatsiyi-vazhlivikh-dlya-yevrointegratsiyi-dokumentiv-u-sferi-finansiv

У ВР закликали експертів долучитися до імплементації важливих для євроінтеграції документів у сфері фінансів

 • 141645 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Для успішної євроінтеграції Україна має імплементувати більше чотирьох десятків різного роду документів у сфері публічних фінансів. Про це повідомив голова податкового комітет ВР, секретар Нацради з питань відновлення України Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

"Якщо визначати цілі євроінтеграції в сфері публічних фінансів, нам необхідно імплементувати:

по митниці - 7 регламентів та приєднатися до 2 конвенцій;
по податках - 22 директиви;
по фінансовому і банківському ринку - 9 директив і 3 регламента.

Роботи достатньо. І це треба зробити швидко, але дуже виважено, аби зробити процес імплементації максимально безболісним для українського суспільства та бізнесу", - написав Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

Водночас, як зауважив нардеп, і бізнесу, і суспільству необхідно прийняти очевидний факт, що інтеграція - це сприйняття європейських цінностей і правил, головним з яких є верховенство права або закон один для всіх.

"Пропоную експертам долучатися до роботи з імплементації як в форматі Ради з відновлення, так і в форматі Комітету з фінансів ВР", - заявив нардеп.

Контекст

Україна офіційно отримала статус країни-кандидата в члени Європейського Союзу. Однак, для того аби перейти до переговорів про приєднання до ЄС Україна має виконати цілу низку "домашніх завдань", які передбачають, зокрема, і зміни до законодавства, які наблизять його до загальноєвропейських правил. За оцінками деяких експертів, завдяки, економічній асоціації Україна реалізувала необхідні законодавчі зміни майже на 70%.

Українські Національні Новини

Економіка