u-vr-zaproponuvali-posiliti-zakonodavstvo-proti-rosiyskogo-informatsiynogo-vtruchannya

У ВР запропонували посилити законодавство проти російського інформаційного втручання

 • 9788 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Верховна Рада має провести парламентські слухання щодо інформаційної безпеки України, результатом яких має стати більш жорстке законодавство, що захистить український медіа-простір від фейкових новин і російського інформаційного втручання. З такою ініціативою виступила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, передає УНН.

"Маємо посилити законодавство проти фейкових новин і російського інформаційного втручання, як це зробили США і Франція, інші країни. На мою думку, маємо негайно у ВР провести парламентські слухання щодо інформаційної безпеки України, результатом яких має стати більш жорстке законодавство, що захистить медіа-простір від російських інфлюєнцій і вкидів", - написала перший віце-спікер у Facebook.

Крім того, Геращенко висловилася з приводу вчорашнього інциденту під будівлею Генпрокуратури, де вдарили журналістку.

"Бити будь-кого - низько. І я це засуджую. Бити жінку, яку б структуру вона не представляла, - негідно. Пропагандистським структурам мімікрувати під журналістику - низько", - вказала вона.

Як повідомляв УНН, 17 вересня під час прямого включення на акції біля будівлі Генпрокуратури невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу. Крім того, одна з присутніх на акції вдарила журналістку в обличчя. Жінку, яка вдарила іншу - журналістку - під ГПУ, опитали і відпустили.

Українські Національні Новини

Політика