u-vr-zareyestruvali-tri-zakonoproekti-pro-pilgove-rozmitnennya-yevroblyakh

У ВР зареєстрували три законопроекти про пільгове розмитнення "євроблях"

 • 18595 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У Верховній Раді України зареєстрували три законопроекти, що стосуються упорядкування структури акцизного податку та ввезення транспортних засобів на митну територію України. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Так, законопроектом №3704 передбачається звільнення з 1 січня 2021 року від сплати податку на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту транспортних засобів особистого користування – автобуси, легкові, вантажні авто загальною масою до 3,5 тон та причепів до них. Ввозити без податку дозволяється не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни, нагородженими державними нагородами України.

У свою чергу законопроектом №3705 передбачається виключити акцизний податок з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України транспортних засобів з джерел формування спеціального фонду Державного бюджету України у частині доходів.

Також зареєстровано законопроект №3706, яким передбачається тимчасово не застосовувати штрафні санкцій за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України на строк 180 календарних днів з дня набрання чинності законом України "Про внесення змін до податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку".

Нагадаємо, в Україні, станом на 15 травня, з початку цього року розмитнили лише два автомобілі з іноземною реєстрацією.

Українські Національні Новини

Економіка