u-wada-zayavili-scho-proti-rosiyskikh-sportsmeniv-vidkrito-mayzhe-500-dopingovikh-sprav

У WADA заявили, що проти російських спортсменів відкрито майже 500 допінгових справ

 • 19696 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Антидопінгові організації на основі вилучених із московської лабораторії проб та бази даних LIMS продовжують розслідувати та розглядати 492 справи. Про це ТАСС заявили у Всесвітній антидопінговій агенції (WADA), передає УНН.

Деталі

Раніше вилучені матеріали стали підставою для відкриття 793 справ, до яких причетний 751 російський спортсмен.

Розслідування тривають у 465 справах, які ведуть відповідні антидопінгові організації, всього їх 39. Ще у 27 справах готуються рішення. 189 справ було закрито, у 99 справах російських спортсменів вже покарали, у 13 випадках було винесено виправдувальний вирок.

Нагадаємо також, що 17 листопада Конгрес Всесвітньої легкоатлетичної асоціації (World Athletics) продовжив усунення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), що діє з 2015 року.

До цього конгрес отримав рекомендацію ради організації продовжити усунення ВФЛА до виконання всіх умов відновлення.

Нагадаємо

Ще в 2015 році World Athletics позбавила ВФЛА членства в організації через допінговий скандал. З 2017 по 2019 рік російські атлети виступали на міжнародних турнірах у нейтральному статусі. У 2020 році через черговий допінговий скандал і невиплату штрафу в розмірі близько 6,5 млн дол. World Athletics заборонила російським спортсменам виступати в будь-якому статусі. Необхідну суму було виплачено з простроченням.

Українські Національні Новини

Новини Світу