u-wikileaks-povidomili-pro-pogirshennya-stanu-zdorovya-dzhuliana-assanzha

У WikiLeaks повідомили про погіршення стану здоров'я Джуліана Ассанжа

 • 8891 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Стан здоров'я засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа погіршилося за час, який він провів у лондонській в'язниці Белмарш. Як повідомила в середу WikiLeaks в Twitter, Ассанжа перемістили в лікарняне відділення пенітенціарної установи, інформує УНН.

"За сім тижнів у в'язниці Белмарш його стан здоров'я продовжив погіршуватися, він сильно втратив вагу. Рішення керівництва в'язниці перевести його в лікарняне відділення говорить сама за себе", - наголошується в заяві. У WikiLeaks додали, що "серйозно стурбовані" самопочуттям Ассанжа.

Організація також засудила відмову шведського суду перенести дату слухання про арешт Ассанжа, призначену на 3 червня, в зв'язку з його станом здоров'я.

Нагадамо, раніше організація WikiLeaks і адвокати її засновника Джуліана Ассанжа вже висловлювали стурбованість у зв'язку з його самопочуттям і умовами утримання в британській в'язниці. Лікарі раніше діагностували у Ассанжа депресію середньої тяжкості, інфекції дихальних шляхів і проблеми з зубами, які стали результатом тривалого перебування в посольстві Еквадору, де він сховався від британської влади і попросив політичного притулку в червні 2012 року.

Українські Національні Новини

Політика