u-yaponskoyi-prokuraturi-ye-dokazi-provini-eks-ochilnika-nissan-renault

У японської прокуратури є докази провини екс-очільника Nissan-Renault

 • 9240 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Токійська прокуратура має в своєму розпорядженні конкретні докази, які спростовують заяви колишнього глави франко-японського автомобільного альянсу Renault - Nissan - Mitsubishi Карлоса Гона про його невинність. Про це в п'ятницю повідомило агентство Kyodo, передає УНН.

Відзначається, що в розпорядженні столичної прокуратури є електронні листи Карлоса Гона, які доводять, що в 2008 році він спробував позбутися від збитків на 1,85 млрд єн (близько 16,7 млн доларів), які понесла компанія з управління його особистими активами, переписавши їх на Nissan. Зокрема, як стверджується, в електронних листах міститься інформація про те, що тоді ж Карлос Гон здійснив чотири платежі на загальну суму 14,7 млн доларів ​​від дочірньої компанії Nissan бізнесменові з Саудівської Аравії, який, як передбачається, допоміг екс-главі автоконцерну врегулювати фінансові проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Nissan-Renault отримував додаткову зарплату в таємниці від керівництва компанії

Нагадаємо, Карлос Гон і Грег Келлі знаходяться в Токійській в’язниці з 19 листопада, коли вони були заарештовані за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Конкретно йшлося про те, що Гон міг за сприяння Келлі приховати справжні розміри своєї винагороди в якості голови ради директорів Nissan в період з 2010 по 2015 рік. За даними слідства, задекларована була тільки половина з виділеної йому суми в розмірі близько 10 млрд єн (майже 89 млн доларів). У цій справі заарештованим вже пред’явлено звинувачення.

Потім 10 грудня вони, вже перебуваючи в ув’язненні, були повторно заарештовані за новим підозрою — в тому, що приховали також винагороду в розмірі 4,2 млрд єн (37 млн доларів), виділене Гону в період з 2015 по 2017 рік.

Карлос Гон і Грег Келлі свою провину не визнають. У західній пресі зараз помітна критика дій Токійської прокуратури, яка вже понад місяць тримає заарештованих в ув’язненні і відповідно до японської практикою не допускає до допитів їхніх адвокатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-глава Nissan-Renault вперше прибув до суду, щоб заслухати причини арешту

Раніше термін перебування екс-глави альянсу під вартою було продовжено до 11 січня включно. Разом з часом 25 грудня колишній член ради директорів Nissan, один з найближчих соратників Гона Грег Келлі був відпущений під заставу в розмірі 70 млн ієн (близько 636 тисяч доларів).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП