u-yes-bachat-perspektivi-naroschennya-ukrayinoyu-postavok-kuryatini

У ЄС бачать перспективи нарощення Україною поставок курятини

 • 8999 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. До кінця року ЄС може збільшити імпорт м'яса птиці на 5%. Про це йдеться у звіті Європейської комісії, передає УНН з посиланням на euromeatnews.com.

Прогнозується, зокрема, зростання імпорту замороженої птиці. Європа потребує продукту, оскільки торік місцеві контролери ввели обмеження на ввезення м'яса птиці з 20 бразильських заводів, через порушення останніми санітарних норм.

Також нагадується, що протягом січня-квітня 2019 року ЄС наростила імпорт м'яса птиці на 14%. Головними конкурентами в боротьбі за європейський ринок є Таїланд, Україна і Бразилія. Країни активно конкурують за збільшення своєї частки на ринку ЄС, кажуть у ЄК.

Відзначимо, що Україна утримує статус ключового постачальника м'яса птиці у ЄС протягом тривалого часу. Більш того, не так давно Україна потрапила в ТОП-5 країн з найшвидшими темпами зростання експорту замороженої курятини.

Поряд з цим Бразилія, через несприятливу санітарно-епідемічну ситуацію, здає свої експортні позиції. Що дає підстави вважати, що невдовзі Україна отримає першість на ринку курятини у ЄС.

Нагадаємо, найбільшим постачальником української курятини за кордон є компанія "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба). Частка МХП у загальному експорті становить 88%. МХП - одна з двох українських компаній, допущених до країн ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка