u-yes-dorogi-i-mosti-obladnayut-dlya-perepravlennya-tankiv

У ЄС дороги і мости обладнають для переправлення танків

 • 8983 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. На тлі загострення відносин з Росією Євросоюз збирається полегшити переправлення солдатів і військової техніки між окремими країнами-членами, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

З цією метою планується спростити прикордонні формальності і обладнати дороги, мости і залізні дороги для перевезення танків та іншої важкої техніки, йдеться у плані Єврокомісії.

Згідно з цим документом, дороги, мости і залізні дороги в ЄС до кінця 2019 року мають перевірити на придатність для транспортування військової техніки. У документі наголошується, що наразі багато видів військового обладнання через важку ваги і великі габарити не можуть транспортуватися в ЄС повсюдно. На основі проведеного аналізу буде вирішено, які ділянки транспортної мережі в ЄС потребують термінової реновації. Додаткові кошти на реновацію з 2020 року будуть виділятися з бюджету Євросоюзу.

З початку конфлікту навколо України країни Балтії відчувають страх перед російським вторгненням. У підготовленій недавно секретній доповіді НАТО констатується, що Альянс не зможе досить швидко відреагувати у разі несподіваного нападу Росії на Литву, Латвію або Естонію, і перекидання в Балтію військ і військової техніки з Центральної і Західної Європи займе дуже багато часу.

Нагадаємо, НАТО скоротить кількість співробітників постпредства Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу