u-yes-pidozryuyut-vikoristannya-rf-pralok-dlya-remontiv-tankiv-obgovoryuyut-novi-sanktsiyi-the-telegraph

У ЄС підозрюють використання рф пралок для ремонтів танків, обговорюють нові санкції - The Telegraph

 • 393489 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Європейський Союз може запровадити торговельні обмеження щодо країн, які допомагають росії з придбанням пральних машин та старих автомобілів для ремонту підбитого в боях парку російських танків. Про це повідомляє The Telegraph, пише УНН.

Деталі

Як вказано, чиновники, які стежать за торговими потоками до москви, "помітили значне зростання торгівлі споживчими товарами між блоком та традиційними союзниками кремля у Центральній Азії". Є побоювання, що нові маршрути, активність яких збільшилася на 60-80%, використовуються росією для обходу західних санкцій, які мають паралізувати її воєнну машину.

"Згідно з конфіденційним документом, який потрапив у розпорядження The Telegraph, європейські столиці обговорюють плани завдання ударів по країнах, які допомагають москві ухилятися від каральних заходів за допомогою торгових санкцій", - пише видання.

Пропозиція, як зазначається, може обмежити доступ будь-якої країни, бізнесу чи приватної особи до єдиного ринку, якщо будуть виявлені докази, що доводять, що вони реекспортували заборонені товари до рф. "Ми повинні дати сильний сигнал фізичним та юридичним особам у третіх країнах, - ідеться в конфіденційному документі. - Надання матеріальної підтримки воєнній та оборонно-промисловій базі росії матиме серйозні наслідки для їх доступу на ринок ЄС".

Багато товарів, що відвантажуються, містять так звані технології "подвійного призначення", що входять до списку товарів, заборонених до вивезення до рф.

"Офіційні особи зазначають, що здебільшого пральні машини, вживані автомобілі та фотоапарати входять до числа товарів, що вивозяться з ЄС у такі країни, як Казахстан, Киргизстан та Узбекистан. Є побоювання, що багато товарів розбираються, а напівпровідники та інші компоненти використовуються для відновлення російських танків, бронетехніки та безпілотників-розвідників, пошкоджених в Україні", - ідеться у статті.

Більшість вантажів, що вивозяться з ЄС, прямують до білорусі через сухопутний кордон із Литвою, а потім реекспортуються до Середньої Азії.

Як вказано, є 19 держав-членів, які схвалили план запровадження торговельних обмежень для країн, які допомагають москві. Згідно з планом, поряд з розширенням санкцій проти союзників росії, блок має спочатку провести дипломатичні переговори з країнами Центральної Азії, щоб попередити їх про наслідки.

Доповнення

Казахстан, один із найближчих партнерів москви в регіоні, вже пообіцяв контролювати товари, що проходять через країну. Дипломати G7 також уважно стежать за Туреччиною, Вірменією та ОАЕ щодо потенційної допомоги, запропонованої російській воєнній машині, зазначає видання.

Українські Національні Новини

Політика