u-yes-pidtrimali-sanktsiyi-ssha-schodo-kolomoyskogo

У ЄС підтримали санкції США щодо Коломойського

 • 13850 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Європейський союз підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на в'їзд для українського олігарха Ігоря Коломойського. Про це заявив речник Євросоюзу із зовнішньополітичних питань Петер Стано у відповіді на запит DW, передає УНН.

Цитата:

"ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на в'їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи як високопосадового чиновника в українській владі", - зазначив речник ЄС.

Деталі

Зазначається при цьому, що постійний доповідач Європарламенту щодо України Міхаель Ґалер позитивно оцінив санкції щодо Коломойського.

"Я вважаю це хорошим рішенням. Очевидно, що він має якісь гроші у США, і слід подивитися, чи вони законні, чи це привласнені", - зазначив він.

За даними DW, подібного погляду дотримується і член делегації Європарламенту з асоціації з Україною Пятрас Ауштрявічюс.

"Я вірю, що це поштовх до подальшої боротьби з корупцією в Україні. Це сильний сигнал для української влади та для Євросоюзу робити все можливе, щоб не терпіти корупцію, а притягнути причетних до відповідальності", - сказав він.

Контекст

Державний секретар США Ентоні Блінкен в п’ятницю, 5 березня, оголосив про внесення до санкційного списку українського бізнесмена Ігоря Коломойського і членів його сім’ї через причетність до корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2014-2015 роках.

У Держдепі при цьому заявили, що у Блінкена є "достовірна інформація" про те, що Ігор Коломойський був замішаний в значній корупції, перебуваючи на посаді голови ОДА в 2014-2015 роках.

Офіс президента України заявив про вдячність партнерам України за підтримку у боротьбі з олігархами.

Українські Національні Новини

Політика