u-yes-pomyakshili-propozitsiyu-schodo-naftovogo-embargo-proti-rf-dlya-pidtrimki-nezgidnimi-reuters

У ЄС пом'якшили пропозицію щодо нафтового ембарго проти рф для підтримки незгідними - Reuters

 • 108766 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. ЄС пропонує відтермінувати на три місяці ембарго на морські перевезення російської нафти, коригуючи план нафтових санкцій проти рф, щоб залучити на свій бік держави, які опираються, з посиланням на джерело повідомляє Reuters, пише УНН.

Цитата

"Європейська комісія запропонувала внести зміни до свого плану щодо ембарго на російську нафту в спробі залучити на свій бік держави, що опираються", - пише у п'ятницю агентство з посиланням на джерело в ЄС.

Деталі

Скоригована пропозиція, яку представники країн ЄС обговорять на зустрічі у п'ятницю, як зазначається, "включатиме тримісячний перехідний період до введення заборони на морські перевезення російської нафти замість одного місяця".

Також, як вказано, передбачається допомога з інвестиціями в модернізацію нафтової інфраструктури та пом'якшення наслідків санкцій.

Доповнення

4 травня в ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, який передбачає покарання за звірства в Бучі, поетапне нафтове ембарго та відключення Сбєрбанку від SWIFT.

Посли ЄС поки не дійшли згоди щодо нафтового ембарго проти рф.

За повідомленнями, посли ЄС збираються знову зустрітися 6 травеня, щоб влагодити розбіжності щодо санкцій проти рф: проблема у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Українські Національні Новини

Економіка