u-yes-rozcharovani-vidsutnistyu-yasnosti-schodo-brexit-pislya-viboriv

У ЄС розчаровані відсутністю ясності щодо Brexit після виборів

 • 8764 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні висловила своє розчарування у зв'язку з відсутністю ясності щодо виходу Великої Британії з ЄС через рік після того, як країна проголосувала за Brexit. Про це повідомляє УНН з посиланням на Associated Press.

"Ми все ще не знаємо британської позиції на переговорах щодо Brexit", - сказала вона.

З її слів, 27 країн ЄС давно розробили детальну переговорну позицію для переговорів, які вони сподівалися почати 19 червня. Що стосується британської позиції, вона сказала, що "все ще важко передбачити, коли ми це зробимо".

Тереза Мей оголосила позачергові вибори, сподіваючись посилити свої позиції для переговорів щодо Brexit, утім лише погіршила їх. Консерватори не змогли отримати абсолютну більшість.

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє після невдачі Т.Мей сказав, що "переговори щодо Brexit мають початися тоді, коли Велика Британія буде готова".

Президент Ради ЄС Дональд Туск сказав, що Британія має прагнути до того, щоб почати дискусію, щоб якомога швидше покинути ЄС або ризикує вийти з блоку без будь-яких домовленостей.

"Робіть все можливе, щоб уникнути "відсутності угоди" в результаті "відсутності переговорів", - написав він у Twitter.

"Ми не знаємо, коли починаються переговори щодо Brexit. Ми знаємо, коли вони повинні завершитися", - додав він, посилаючись на крайній термін - березень 2019 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу