u-yes-skhvalili-vaktsinu-moderna-dlya-pidlitkiv-vid-12-rokiv

У ЄС схвалили вакцину Moderna для підлітків від 12 років

 • 21670 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Європейський регулятор EMA рекомендував вакцину Spikevax (раніше вакцина Moderna) для підлітків віком від 12 до 17 років. Про це йдеться у заяві Європейського агентства з лікарських засобів від 23 липня, передає УНН.

Цитата:

"Комітет EMA з ліків для людини (CHMP) рекомендував розширити показання для вакцини Spikevax від COVID-19 (раніше вакцина від COVID-19 Moderna), щоб включити її використання для дітей у віці від 12 до 17 років", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Ця вакцина вже дозволена у ЄС до застосування для людей у ​​віці 18 років і старше.

"Застосування вакцини Spikevax для дітей від 12 до 17 років буде таким же, як у людей у ​​віці 18 років і старше. Вона вводиться у вигляді двох ін'єкцій в м'язи плеча з інтервалом в чотири тижні", - додали у регуляторі.

Зазначається, що дослідження показало, що Spikevax викликав у дітей від 12 до 17 років антитільну відповідь, що можна порівняти з ефектом від вакцинації молодих людей у ​​віці від 18 до 25 років. Найбільш часті побічні ефекти у дітей у віці від 12 до 17 років аналогічні побічним ефектам у людей у ​​віці 18 років і старше. Вони включають біль і набряк в місці ін'єкції, втому, головний біль, біль в м'язах і суглобах, збільшення лімфатичних вузлів, озноб, нудоту, блювоту і жар. "Ці ефекти зазвичай легкі або помірні, і стан покращується протягом декількох днів після вакцинації", - додали в ЕМА.

Що було раніше

28 травня у ЄС схвалили вакцину Pfizer для підлітків.

Українські Національні Новини

Новини Світу