u-yes-u-richnitsyu-zvilnennya-buchi-nagadali-pro-zvirstva-okupantiv

У ЄС у річницю звільнення Бучі нагадали про звірства окупантів

 • 299877 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, канцлер Німеччини Олаф Шольц висловились з приводу річниці звільнення Бучі, передає УНН.

Цитата

«Звірства в Бучі рік тому показали світові, що означає війна путіна. Образи також закарбувалися в моїй пам’яті. Ці злочини не повинні залишатися безкарними. Ось чому ми разом стоїмо з Україною. росія не переможе!», - написав Шольц у Twitter.

У ЄС також зробили заяви у річницю звільнення Бучі.

«Минув рік з моменту розкриття воєнних злочинів російських військ у Бучі. Я ношу з собою жахливі образи. ЄС допомагає Україні розслідувати такі злочини та збирати докази. Безкарності не буде», - написав Боррель у Twitter.

"Те, що сталося в Бучі рік тому, не було поодиноким епізодом. Ці холоднокровні страти були частиною більшого плану. Кремлівського плану щодо ліквідації українців. Їхньої національної ідентичністі. Їхнього відчуття буття. Воєнні злочинці понесуть відповідальність", - наголосила голова Єврокомісії Урсула фон ред Ляєн у Twitter.

"Ми продовжуватимемо підтримувати зусилля, спрямовані на те, щоб путін міг бути притягнутий до відповідальності за злочин агресії. З цією метою ми продовжуємо підтримувати створення спеціального трибуналу, якщо це буде потрібно. Ми хочемо справедливості для України та для українців", - підкреслила фон дер Ляєн.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський до річниці звільнення Бучі у Київській області заявив, що місто є символом звірств армії росії.

Правоохоронці ідентифікували 91 військового рф, причетного до воєнних злочинів у Бучі під час окупації Київської області.

Українські Національні Новини

Політика