u-yes-vimagayut-negaynogo-zvilnennya-zatrimanikh-krimskikh-tatar

У ЄС вимагають негайного звільнення затриманих кримських татар

 • 7780 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Європейський Союз очікує, що всі незаконно затримані громадяни України будуть звільнені без зволікань. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Майї Косьянчич про затримання кримських татар в Криму, передає УНН.

"Повідомляється про чергові обшуки та затримання Росією кримських татар на незаконному анексованому півострові. Ми очікуємо, що всі незаконно затримані громадяни України будуть звільнені без зволікань", - написала Косьянчич.

Раніше у США заявили, що наростаючі переслідування кримських татар російською владою є неприйнятними і мають припинитись. 

Нагадаємо, після ранкових обшуків у будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах 10 червня було затримано 8 чоловіків.

ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходять у рамках кримінальної справи за ст. 205.5 (організація або участь у діяльності терористичної організації) і стосуються релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків у Криму.

В понеділок підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя відправив під арешт у СІЗО до 5 серпня 6 затриманих кримських татар.

Українські Національні Новини

Політика