u-yes-vvazhayut-visokim-stupin-riziku-cherez-noviy-pivdennoafrikanskiy-variant-covid-19

У ЄС вважають високим ступінь ризику через новий південноафриканський варіант COVID-19

 • 16822 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) висловлює занепкоєння з приводу того, як зможе відобразитися на імунному захисті існуючих вакцин поява виявленого в Південній Африці нового варіанту коронавірусу B.1.1.529, який ВООЗ назвала Omicron. Про це відомство заявило пізно ввечері в п'ятницю, 26 листопада, пише УНН.

Цитата:

"Виходячи з доступної наразі генетичної інформації, згідно з попередніми даними, ризики, пов'язані з цим варіантом, що викликає занепокоєння, високі", - вказали у відомстві.

Деталі

Дані про варіант B.1.1.529, вперше виявлений на півдні Африки, вказали в ECDC, "викликають серйозні побоювання, що він може значно знизити ефективність вакцин і підвищити ризик повторного інфікування".

У відомстві нагадали, що зберігається "гостра необхідність в усуненні прогалин в імунізації дорослого населення і забезпеченні ефективного і справедливого охоплення (вакцинацією - ред.) у всіх країнах і регіонах Європи, щоб зупинити будь-яке потенційне поширення нового варіанту".

Органи охорони здоров'я, як зазначали в ECDC, повинні виявляти осіб, які мають контакт з випадками зараження новим варіантом або історією поїздок у райони, де його виявили, щоб контролювати або затримувати поширення нового варіанту.

Також ECDC закликав населення до більш активних санітарно-гігієнічних заходів, що включають дотримання соціальної дистанції, носіння масок в громадських місцях, провітрювання приміщень, часте миття рук.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Українські Національні Новини

Новини Світу