u-zakhopleniy-popasniy-zagarbniki-ogolosili-polyuvannya-na-mirnikh-zhiteliv-gayday

У захопленій Попасній загарбники оголосили полювання на мирних жителів - Гайдай

 • 280088 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Окупанти силоміць депортують жителів захопленої Попасної на Луганщині, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Facebook, пише УНН.

Цитата

"У захопленій Попасній орки оголосили полювання на мирних мешканців. Бойовики обстежують руїни в пошуках живих людей і під дулами автоматів вивозять на окуповані, ще у 2014 році, території - до Первомайська та Стаханова. Людей утримують проти їхньої волі. Родичі не можуть з ними зв‘язатися. Що відбувається з попаснянами, які перебувають у загарбників - невідомо", - зазначив Гайдай.

З його слів, місто зруйноване вщент. Під окупацією залишилися більше ніж півтори тисячі жителів, які виїжджати не схотіли.

Деталі

Села Гірської та Попаснянської громад, зі слів Гайдая, стирають з лиця землі. "росіяни взяли собі нову мету - знищити все навколо вже зруйнованої Попасної. Села двох громад Гірської та Попаснянської щодня поливають ворожим вогнем. Приватні будинки селян - тепер просто цегляні коробки, побиті снарядами. орки випалюють села цілими вулицями", - зазначив посадовець у Facebook.

З його слів, понад півсотні будинків за добу зруйновано вщент. У містах палали багатоповерхівки. "Одразу сім у Сєвєродонецьку, одна в Рубіжному та численні руйнації приватного сектору. У Лисичанську рашисти влучили в адмінбудівлю заводу гумових технічних виробів", - зазначив Гайдай.

"Окупанти посилили вогневий вплив у Рубіжному, на околицях намагаються здійснити прорив. росіяни штурмували Золоте та Комишуваху, успіху не мали. Тошківку та Оріхове постійно розстрілюють", - зазначив голова Луганської ОВА.

Доповнення

Неподалік від Сєвєродонецька на Луганщині зруйновано автомобільний міст через річку Борова до Рубіжного, він постраждав від окупантів вже вдруге. 

Українські Національні Новини

Суспільство