u-zaporizhzhi-ne-dopustili-v-obig-mayzhe-8-tonn-nebezpechnikh-kharchiv

У Запоріжжі не допустили в обіг майже 8 тонн небезпечних харчів

 • 16072 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Запоріжжі контролери не допустили в обіг майже 8 тонн небезпечної харчової продукції. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, передає УНН.

Уточнюється, що у І півріччі 2019 року спеціалісти Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 256 заходів державного нагляду (контролю) на об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування, в лікувально-профілактичних закладах, дошкільної освіти та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах і дитсадках Прикарпаття знайшли сотні кілограмів поганого масла

За результатами перевірок було виявлено, що найчастіше оператори ринку порушували гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів.

"На агропродовольчих ринках м. Запоріжжя завідуючими державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи виявлено майже 2 тис. випадків небезпечного м’яса та відповідно не допущено до реалізації більш ніж 3,7 тонн іншої харчової продукції, з яких в 117 випадках виявлено перевищення допустимого рівня нітратів в рослинній продукції", - йдеться у повідомленні.

За результатами перевірок було складено 142 протоколи та приписи про порушення законодавства у сфері безпечності і окремих показників якості харчових продуктів.

"До операторів ринку за виявлені порушення застосовані штрафні санкції на суму майже 250 тис. грн", - розповіли контролери.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, неякісне харчування щороку забирає життя до півмільйона людей.

За словами народного депутата Сергія Тригубенка, десять років тому в середньому фіксувалося близько 30-50 спалахів масових отруєнь на рік. Сьогодні ж ця цифра досягає значення 200 випадків.

“Маємо збільшення мінімум у 4 рази. І ця статистика підтверджує, що обрана Україною модель адміністрування продуктового ринку просто не працює”, — сказав політик, зауваживши, що ситуація зміниться лише тоді, коли “запрацює принцип особистої відповідальності”.

Українські Національні Новини

Суспільство