u-zaporizhzhi-obvinuvacheniy-pogrozhuvav-suddi-nasilstvom-na-vbivstvom

У Запоріжжі обвинувачений погрожував судді насильством і вбивством

 • 14521 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Суддя Запорізького районного суду Запорізької області звернувся до Вищої ради правосуддя на Генпрокуратури України через погрози насильством та вбивством у свою адресу від обвинуваченого після судового засідання. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ВРП.

Так, сьогодні ВРП розглянула повідомлення судді Запорізького районного суду Запорізької області Ачкасова Олександра Михайловича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Вказано, що 10 травня 2019 року під час судового засідання у кримінальному провадженні громадянин К., обвинувачений у вчиненні злочинів, передбачених частиною першою статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України та іншими, поводив себе агресивно, нецензурно висловлювався. У зв’язку з цим головуючий суддя попередив його про видалення з зали судового засідання. Однак свою поведінку чоловік не змінив.

Відразу після судового засідання громадянин К., перебуваючи під вартою, у залі судового засідання у присутності прокурора, захисника, секретарів судових засідань, конвоїрів почав погрожувати головуючому судді Ачкасову насильством та вбивством після звільнення з-під варти. Цей факт зафіксовано аудіовідеозаписом.

Враховуючи обвинувачення громадянина у вчиненні тяжкого злочину проти життя та здоров’я особи і визнання ним своєї вини у вчиненні інкримінованого злочину, суддя сприйняв погрози фізичною розправою на свою адресу як реальні.

Суддя звернувся з повідомленням про втручання в його діяльність до ВРП та генерального прокурора.

"Прокуратура Запорізької області повідомила, що СВ Дніпровського ВП ГУ НП в Запорізькій області 14 травня 2019 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за зверненням судді Запорізького районного суду Запорізької області Ачкасова О.М. щодо погрози йому насильством та вбивством у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною зі здійсненням правосуддя, за частиною першою статті 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України", - йдеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснюється Запорізькою місцевою прокуратурою № 3, його хід взято на контроль Генпрокуратурою України.

"З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування злочину за фактом втручання в діяльність судді Запорізького районного суду Запорізької області Ачкасова Олександра Михайловича", - зазначили у ВРП.

Нагадаємо, чоловік піде під суд за погрози підірвати поліцейських.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП