u-zaporizhzhi-planuyut-vstanoviti-pamyatnik-dzh-lennonu-vigotovleniy-u-pidmoskovyi

У Запоріжжі планують встановити пам'ятник Дж.Леннону, виготовлений у Підмосков'ї

 • 8409 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 9 грудня. УНН. У Запоріжжі планують встановити пам’ятник легендарному музиканту, лідеру гурту The Beatles Джону Леннону. Про це кореспонденту УНН розповів один з ініціаторів Олександр Карчевський.

Бронзова статуя одного з учасників "ліверпульської четвірки" буде коштувати приблизно 700 тис. грн. Ці кошти виділяє запорізький бізнесмен, засновник корпорації "Кераміст" Дмитро Зусманович, який скандально відомий своїми зв'язками з Росією та підтримкою політики Кремля. До речі, пам'ятник розробляють у студії в Підмосков'ї. Д.Карчевський розповідає, що вирішили розробляти пам'ятник в Росії, бо там працює найкращий скульптор у світі. При ньому й працює підприємство, яке і буде виливати пам'ятник.

У прес-службі міськради розповіли, що місцева влада позитивно реагує на те, що у місті встановлять пам'ятник відомому музиканту. А те, що він розроблятиметься в Росії, кажуть, не мають ніякого стосунку до цього та не можуть впливати, бо це робиться за власні кошти, а не державні.

Поки що не вирішене й питання місця встановлення статуї. Відомо, що ініціатори хотіли щоб він розташовувався у сквері біли обласної філармонії. Але колектив закладу, начебто, не дає дозволу на це.

Українські Національні Новини

Суспільство